Hvem er vi?

Marinreparatørene er en engasjert og kunnskapsrik gjeng som jobber for å skape nytt liv i Oslofjorden. Vi har faglig kompetanse og erfaring, som vi bruker til å gjennomføre konkrete tiltak for å bedre havmiljøet – slik som hummerfredningsområder, dyrking av sukkertare, ryddeaksjoner og fjerning av spøkelsesredskaper.

Lars Dalen

Utdannet sivilarkitekt med variert erfaring og kunnskap fra politikk, visuell formidling, praktiske fag og entreprenørskap. Han har også en ukuelig tro på styrken i lokalmiljøene og frivillighet. Da han begynte å dykke ble han fascinert av miljøet under vann, og innså at utfordringen ved å få tilbake det engang så rike livet i Oslofjorden ville innebære langt mer enn begrenset områdevern. 

Arbeid med rydding av avfall under vann, og prosjektering av kunstige rev, førte til at han stiftet Marinreparatørene i 2014. Lars har en finger med i det meste Marinreparatørene foretar seg, er et oppkomme av nye konsepter og ideer.

WEB-ROUND-19022024-4311-Andrine_Halvorsen

Andrine Halvorsen
andrine@marinrep.no

Andrine Halvorsen

Marinbiolog fra Universitetet i Oslo, der hun skrev masteroppgave om marin adferd hos anadrom laksefisk. Interessen for biologien er livslang, og hun har et ønske om å bidra positivt til både de globale og lokale marine problemene verden står overfor i dag.

Andrine er glad i å reise og tilegne seg kunnskaper fra forvaltningsprosedyrer i andre deler av verden, og tok blant annet deler av utdannelsen sin i Australia og på Svalbard.


Andrine jobber blant annet med hummerfredningsprosjekter, dyrking av sukkertare, utvikling av feltapplikasjoner og behandling av data. I tillegg holder hun orden på regnskap og administrasjon.

Truls Øverland

Opprinnelig fra Trondheim, men tok utdannelsen som marinbiolog på Universitetet i Oslo. Truls er aktiv med klatring, ski og fridykking, og har bygget opp laboratoriet for utklekking av sukkertare og akvakulturanlegget som ligger utenfor brygga på Nesoddtangen.

 

Han er også ofte opptatt med kartlegging av Indre Oslofjord med båt og ROV, for å finne sukkertare, ålegress, spøkelsesredskaper og hummer.

 

Truls er en ekte havnerd, og gleder seg over de mange og varierte oppgavene han har hos Marinreparatørene og alle de interessante menneskene han kommer i kontakt med.

WEB-ROUND-19022024-4321-Truls_Øverland

Truls Øverland
truls@marinrep.no

WEB-ROUND-19022024-4333-Odd_Øystein_Johansen

Odd-Øystein Johansen
odd@marinrep.no

Odd-Øystein Johansen

Lang erfaring som grafikkjournalist og var med på å starte selskapet Nyhetsgrafikk.no i 2006. I dag driver han Oddo Illustrasjon, og er en trollmann i Adobe Illustrator og står for det meste av grafikken Marinreparatørene bruker i sine publikasjoner og på nettsiden.

Odd-Øystein bidrar med sin lange erfaring fra næringslivet, stiller opp som båtfører eller mannskap og løser praktiske oppgaver både høy og lavt.

Mads Johansen

Utdannet barne- og ungdomsarbeider, elsker vann, fridykking og dykking. Mads tok dykkesertifikat i 1999 og brenner for fjorden!


Han har vært en del av Marinreparatørene i to år, og fungerer som båtfører, mannskap og ROV-pilot.

WEB-ROUND-19022024-4293-Mads_Johansen

Mads Johansen
mads@marinrep.no

WEB-ROUND-19022024-4291-Christian_Skauge

Christian Skauge
christian@marinrep.no

Christian Skauge

Redaktør på Dykking.no, og har jobbet med kommunikasjon, layout, publisering, tekst og bilder siden tidlig på 2000-tallet. Han er også en habil undervannsfotograf med gull i både NM og Nordisk mesterskap, og har dykket i nesten 30 år.

Christian er foreløpig siste skudd på stammen hos Marinreparatørene, og jobber ca. 40% stilling med kommunikasjon, nettsider, sosiale medier, foto, artikler og annet.

Hans Kristian Arnstad

Var med å stifte Marinreparatørene sammen med lars Dalen i 2014.

WEB-ROUND-Hans_Kristian_Arnstad-FIXED

Hans Kristian Arnstad

 

Miljøgifter

Noen kjemiske stoffer utgjør en så stor fare for helse og miljø at de kalles dem miljøgifter. Disse stoffene er lite nedbrytbare, hoper seg opp i levende organismer og har alvorlige langtidsvirkninger for helse, eller er svært giftige i miljøet. Målet er å stanse bruken av dem, og utslippene.

Kilde: Miljødirektoratet

Kan vi holde kontakten?

Vi er travle med å reparere fjorden
og lover å ikke plage deg unødig med nyhetsbrev.
Men av og til vil vi gjerne fortelle deg hva som foregår.