Formidling
Noe av det viktigste med å samle inn data og gjøre undersøkelser er å gjøre dataene tilgjengelige, både for forskningsinstitusjoner og i forbindelse med folkeforskning.
På våre hjemmesider finner du derfor både data fra prøvefiske av hummer, og våre rapporter fra utredning av fredningsområder for hummer. I mye av vårt arbeid bruker vi egenutviklede apper for registrering av data, noe som gjør at statistikk kan gjøres tilgjengelig for andre.
Vi publiserer også jevnlig artikler med innhold som er relevant for det arbeidet vi gjør. Naturligvis er vi også aktive på Facebook og Instagram hvor vi deler både stort og smått.
Folkeopplysning, formidling av resultater og informasjon om våre prosjekter er helt sentralt i arbeidet vi gjør.
Hvert år gjennomfører vi en uke med marin forsøpling som tema for alle 8. klassene på Alværn ungdomsskole. Vi rydder strendene på Steilene for plast og annet avfall, som etterpå blir sortert og analysert i samarbeid med elevene.
I løpet av året deltar Marinreparatørene på flere arrangementer som er åpne for publikum, slik som Verdens Miljødag, Havnelangs og Passion for Ocean.
Der informerer vi om vårt arbeid med å skape nytt liv i Oslofjorden, og har aktiviteter som støping av hummerhus for barn og akvarium der man kan bli nærmere kjent med hummer og andre dyr.
Vi deltok også på Den Store Artsjakten i 2024 og planlegger å gjøre dette til et årlig arrangement med dykkere og (marin)biologer. Planen er å samle inn marine arter og en holde åpen dag på Kollektivbrygga på Nesoddtangen, slik at beboerne i området kan ta med barna for å se på og lære mer om livet i havet.
Marinreparatørene markerer hvert år den nasjonale Sjømat i Fjæra-dagen med et arrangement der publikum og inviterte kan lære mer om lavtrofiske arter som sukkertare og blåskjell som kan dyrkes som mat i marine nyttehager.
Vi deltar også på en relevante seminarer, fagdager, folkemøter og andre typer sammenkomster der vi kan informere om regenerativt havbruk og hva vi gjør for å skape nytt liv i Oslofjorden.
Hvis du ønsker at vi skal stille opp på et arrangement for å fortelle om hva vi holder på med kan du kontakte oss på post@marinrep.no.
Miljøgifter
Noen kjemiske stoffer utgjør en så stor fare for helse og miljø at de kalles dem miljøgifter. Disse stoffene er lite nedbrytbare, hoper seg opp i levende organismer og har alvorlige langtidsvirkninger for helse, eller er svært giftige i miljøet. Målet er å stanse bruken av dem, og utslippene.